Esztétika: A gáz alapú főzőlap dísze lehet egy klasszikus konyhának. Egy szép gázlap feldobhatja a konyhát
Ár: A gáz főzőlapok általában olcsóbbak a kerámialapos vagy indukciós főzőlapoknál
Kialakítás: Ajánlott ha eleve adott a gáz kiállás, és a vásárló ragaszkodik a megtartásához
Edények: Minden edénnyel használható
Hátrányok:
Energiatakarékosság: A gáz főzőlap lángja nem csak az edényt, hanem a szoba levegőjét is melegíti, ezért nem túl hatékony
Biztonság: A gáz és a nyílt láng minden esetben plusz kockázatot jelent, erre mindig felhívjuk vásárlóink figyelmét
Tisztítás: A gáz főzőlapokra a nyílt láng miatt ráégett szennyeződések nehezen tisztíthatóak, erős vegyszereket (hideg zsíroldó stb) és erős súrolást kell használni
Kerámialapos főzőlapok
Előnyök:
Esztétika: A kerámialapos főzőlapok egyszerű lapos dizájnnal rendelkeznek, így minden konyhába (stílustól függetlenül) illeszkednek
Ár: A kerámialapos főzőlapok a gáz és az indukciós lapok között van árban
Kialakítás: Ha nincs eleve kialakítva a gáz hálózat, jó megoldás lehet
Edények: Minden edénnyel használható
Hátrányok:
Energiatakarékosság: A kerámialap egy alul izzó tekerccsel alakítja az elektromos áramot hővé, először a tekercset, utána az üvegkerámiát, majd végül az edényt felmelegítve, nem túl hatékony
Biztonság: A gáz főzőlaphoz képest biztonságosabb, hiszen nyílt lángot nem igényel
Tisztítás: A hagyományos kerámialapos ("alulról izzós") főzőlapokat nehezen lehet takarítani, mert az üvegkerámia lap alatt izzó tekercs akkor is lead maradékhőt, amikor nincs rá szükség. A kifutó ételek azonnal ráégnek a főzőlapra
Indukciós / félindukciós főzőlapok
Előnyök:
Esztétika: Az indukciós főzőlapok egyszerű lapos dizájnnal rendelkeznek, így minden konyhába (stílustól függetlenül) illeszkednek
Energiatakarékosság: Jelenleg nem létezik energiahatékonyabb módja a főzésnek. Az indukciós főzőlapok csak az elektromágneses mezőjükbe tett edényeket melegítik fel (csak a mágnesezhető edényeket). A főzőlap csak akkor fog "energiát fogyasztani" ha vastartalmú edényt teszünk a főzőzónára, enélkül ha be is van kapcsolva, minimális energiát fogyaszt
Biztonság: Nincs nyílt láng, nincs izzó tekercs. Ha a készülék bekapcsolva marad de nincs felette edény "nem működik" így balesetet sem okozhat
Tisztítás: A gáz és kerámialapos főzőlapokhoz képest a hő nem alulról jön, maga az edény melegszik fel. A főzőlap felülete csak annyira fog felmelegedni amennyire az edény viszamelegíti. Ezért sokkal könnyebb tisztítani mint a gáz vagy kerámia főzőlapokat.
Hátrányok:
Jelenleg drágább mint a gáz, vagy a hagyományos üvegkerámia főzőlapok
Csak az olyan edények használhatóak, amiknek "mágnesezhető az alja"
"Nem használhatóak az edényeim, le kell cserélnem őket" - Ez így általánosságban nem igaz! Nagy valószínűséggel használhatóak, tesztelje mágnessel az edény alját!
Megfelelő elektromos hálózat szükséges
Félindukciós főzőlapjaink egyik oldalon hagyományos karámialapos, másik oldalon indukciós zónákkal vannak ellátva így soha nem okozhat gondot hogy milyen edénye van otthon (Jelenleg félindukciós főzőlap nincs kínálatunkban)
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.